Voor kinderen
en jongerenVoor volwassenen


Wie ben ik


Mijn werkwijze


Cursussen, workshops
en bijeenkomsten


Encaustic Art
Schilderen met bijenwas


- Geschiedenis
   Encaustic Art
- Kinderworkshop
- Galerij


De winkelInspiratie- en
nieuwsbriefhet levenswiel
Encaustic Art - Schilderen met bijenwas

Encaustic art is een techniek waarbij je met een schilderijzer en blokjes bijenwas abstracte of figuratieve tekeningen maakt.


                                                   Encaustic Art


De bijenwas wordt direct op de zool van het schilderijzer gesmolten, vervolgens strijk je met het schilderijzer over encaustic karton, of foto papier zodat er mooie figuren ontstaan. Je gebruikt dit gecoat papier omdat de bijenwas erop blijft liggen. Gebruik je gewoon papier of karton zou de bijenwas erin trekken.

Je kunt er elke keer weer opnieuw overheen strijken. Je krijgt dan elke keer weer nieuwe creaties omdat de was weer opnieuw smelt.

Het is bij encaustic art vooral belangrijk dat je alle controle loslaat. Deze tekeningen maak je niet met je hoofd maar met je hart en je gevoel. Het is altijd weer een verrassing als je met het schilderijzer over het papier gaat welke afbeelding er tevoorschijn getoverd wordt.

Je kunt ook zo lang doorgaan als je wilt want elke keer dat je het strijkijzer op het papier zet smelt de was weer opnieuw en tover je weer een nieuw magisch ontwerp.

Elke tekening is uniek. Geen enkele tekening is hetzelfde.
Omdat we niet vanuit ons hoofd werken maar vanuit ons hart en ons gevoel, worden deze tekeningen bezield met energie! Juist omdat de kleuren en figuren zo abstract en zo intens zijn hebben ze voor een ieder een persoonlijke betekenis.

Een Hobby voor iedereen.

Deze techniek is boeiend voor jong en oud. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Je hoeft ook niet te kunnen tekenen of schilderen. Deze techniek is altijd abstract mits je ervoor kiest om figuratieve tekeningen te maken. Dus ook heel fijn voor kinderen om met kleuren een tekening te kunnen “toveren”.

Als je een strijkijzer vast kunt houden en daarmee over papier kunt bewegen kun je al de mooiste schilderingen creëren.
De schilderingen kunnen in een paar minuten al klaar zijn en al een geweldig en mooi resultaat hebben. Het is een leuke en spannende techniek omdat je van te voren niet weet wat er komen gaat. Elke strijkbeweging geeft weer een nieuw effect en maakt het daarom ook zo bijzonder om hier mee bezig te zijn. Elke keer weer opnieuw een verassing om mee te mogen werken.

Elk schilderij is Uniek en persoonlijk.


                                        Encaustic Art 2

 

  Het levenswiel  -  Carolien van Hulst  -  Peter Zuidstraat 3  -  5845 AK Sint Anthonis  -  Tel. (0485) 38 51 79  -  info@levenswiel.nl
dot-komdesign.nl